Sale
CINTAKU, MADE IN BERLIN!

CINTAKU, MADE IN BERLIN!

RM24.00 RM15.00
Qty:  
ISBN: 9789670707471
Availability: In Stock

Available Options


* Extra Shipping Fee:

Hidup Hannah tidak seperti gadis lain, dia terpaksa bekerja sambilan untuk menampung hidup dan pelajarannya tanpa bantuan sesiapa. Disebabkan projek istimewa yang diuruskannya, Hannah sering berjumpa dengan penyanyi pujaan ramai, Bell. Semakin lama berbicara bersama, akhirnya ada perasaan cinta yang tercipta. Namun hubungan yang mereka bina bukan semudah disangka.

 

“Ajal maut di tangan Tuhan. Bagaimana kalau ditakdirkan kita terpisah seperti mama dan papa awak? Seperti umi dan abah saya?”

“Saya tak boleh nak berjanji yang hebat-hebat untuk awak. Tetapi saya janji yang kita tak akan membuat kesilapan sepertimana ibu bapa kita lakukan.”

 

Walaupun banyak janji yang telah sama-sama ditaburkan, entah kenapa, tiba-tiba ada perasaan yang berbeza telah hadir dalam diri Hannah untuk pensyarah kesayangan semua pelajar, Ahmad Zukry.

 

“Encik Zukry nampak happy sejak dua menjak ni.”

“Saya happy sebab ada orang kata dia sayangkan saya.”

 

Lantas, sikap Hannah yang semakin dingin membuatkan Bell mengundurkan diri. Namun benarkah memang Hannah sudah jatuh cinta dengan Ahmad Zukry itu? Padahal Bell ialah lelaki yang tak dapat dilupakannya meskipun lelaki itu pergi mengembara demi mencari identiti diri.

 

“Awak sayangkan dia?”

“Kenapa Encik Zukry tanya?”

“Daripada cara awak menangisi pemergian dia, saya dapat rasakan awak cintakan dia.”

 

Sepanjang Bell menghilang ke Berlin, banyak rahsia tentang dirinya yang terbongkar. Bell menarik nafas lega kerana dapat menyatukan semula cinta papa dan mamanya yang putus di tengah jalan.

Namun… apabila pulang ke Malaysia, adakah masih ada peluang untuk dia berkongsi kegembiraan itu dengan Hannah? Atau dia hanya mampu memandang kebahagiaan Hannah bersama Ahmad Zukry?

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:

Panel Tool

Reset