Sale
CIK SERBA TAHU

CIK SERBA TAHU

RM20.00 RM15.00
Qty:  
ISBN: 9789670707440
Availability: In Stock

Available Options


* Extra Shipping Fee:

Karya: SYAMNURIEZMIL

ISBN: 978-967-0707-44-0

 

Preview Bab Awal Novel Ini

 

Sinopsis:

“Kalau nak, semua boleh buat.”
“Memanglah, selagi belum dapat. Cuba kalau dah dapat?”
“Abang bukan orang macam tu la. Kalau belum dapat, berusaha bagi dapat. Bila dah dapat, genggam sampai rapat!”

Bermacam-macam usaha yang Carl Adham buat untuk memikat hati Aerna, namun untuk menerima lelaki itu memang agak payah. Mana tidaknya, mereka baru saja bertemu. Tiba-tiba lelaki itu ajak dia tunang kemudian bernikah? Gila ke apa???!

“Saya nak awak tahu juga, walaupun ada rumah atas kayangan, walaupun tidur beralaskan duit ringgit, walaupun ada roket sampai ke bulan... awak masih belum boleh curi hati saya, Encik Carl! Saya bukan perempuan yang boleh dijual beli dengan kekayaan!”

Semua orang di ofis gelarkan Aerna sebagai Cik Serba Tahu sebab semuanya dia boleh tahu. Sebab benda yang diagak selalunya betul dan banyak rahsia yang dia tahu terutama rahsia Encik Ben dan Encik Bun.

Dan disebabkan serba tahunya itu, bapaknya bimbang jika anaknya itu terlupa tentang diri sendiri. Bapak Aerna nekad untuk cepat-cepat mengahwinkan anaknya dengan sesiapa saja yang gentleman asalkan Aerna membuka hati untuk menerima cinta. Adakah dengan mudah Aerna dapat menerima pilihan bapaknya? Adakah Aerna akan bersedia membuka pintu hatinya seperti yang dipinta oleh bapaknya?

“Dari mula jumpa sampai sekarang, Aerna Isyqee jodoh abang. Kahwin dengan abang? Jemputan ini tamat dalam masa 15 saat...”
“Nak!”
“16 saat dah... Dah lewat!”
“Abang! Na cakap nak la...”

Syamnuriezmil atau nama sebenarnya, Nur Azyyati Abu Bakar, lahir pada 4 Oktober 1980.

Beliau merupakan anak sulung dari tiga adik-beradik. Sudah berumahtangga dan kini menetap di Ipoh, Perak.

Merupakan bekas graduan Ijazah Sarjana Muda Kepujian Kewangan, UiTM Shah Alam dan sekarang berkhidmat di sebuah bank yang terkemuka di Malaysia.

Beliau juga merupakan pesakit Chronic Kidney Disease (CKD) yang menerima rawatan dialisis selama empat jam, tiga kali seminggu.

Beliau menjadikan penulisan sebagai satu hobi dan sering menerapkan isu kekeluargaan dalam karya beliau.

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:

Panel Tool

Reset