TODAY I MARRIED MY BESTFRIEND

RM20.00
Qty:  
ISBN: 9789670707365
Availability: In Stock

Available Options


* Extra Shipping Fee:

TODAY I MARRIED MY BEST FRIEND – SYAMNURIEZMIL

 

“Berdua dengan aku lebih baik kan?”

 

“Tapi ada syaitan kalau berdua.”

 

“Tu sebab aku nak ajak kau kahwin cepat-cepat. Boleh ke?”

 

Menganga mulut aku bila my best friend ajak aku kahwin. Yang aku risaukan… aku akan kehilangan kawan baik aku! Bayangkan, lelaki yang selama ini biasa aku melepak sama, merepek sama-sama, tiba-tiba… nak jadi kekasih aku? Uuuu… Tak ke janggal?

 

Lagi haru aku nak menolak, bila mak kata, dari dulu lagi dia dah dapat agak jodoh aku akan dengan Usyair tu. Nak mengadu kat Umairah pun tak ada guna sebab dia lagi buat aku terfikir yang abang dia tu memang ditakdirkan berjodoh dengan aku. Argh! Tak ada ke siapa-siapa boleh cakap yang aku dengan Usyair tu takkan boleh jadi kekasih, apatah lagi suami isteri?

 

Kenapa perjanjian kami dulu yang berjanji nak kawan sampai mati tapi tak boleh sampai kahwin tu terbubar pula? Dan dengan senang-senangnya Usyair buat perjanjian baru dan batalkan perjanjian lama, iaitu;

 

“Kita kawan sampai mati, tapi tak boleh sampai kahwin kecuali...”

 

“Kecuali apa?”

 

“Pada penghujung umur kita 27 tahun, kita tak ada sesiapa, yang ada hanya kau dan aku saja dalam hubungan kita ni, kita boleh kahwin sesama kita.”

 

“Errr…”

 

Aduhai... Perlu ke aku bersetuju? Lamaran Usyair itu tak salah sebab aku memang tak ada sebab untuk tolak dia. Tapi… sanggup ke aku kehilangan kawan baik aku sendiri? Nampaknya aku harus bertindak untuk membuktikan pada diri aku sendiri sama ada aku harus menerima Usyair ataupun menolaknya bulat-bulat.

 

“Aku ajak kau kahwin... sebab aku cintakan kau. Kalau kau cintakan aku, kau accept my proposal. Simple, Qis. Esok hari... tak ada siapa yang tahu. Hanya Tuhan yang tahu. So, kalau kau tanya, boleh ke tak boleh ke... aku tak ada jawapan untuk itu sebab itu Tuhan punya kerja. But I have faith on us. I trust us. Do you?”

Syamnuriezmil atau nama sebenarnya, Nur Azyyati Abu Bakar, lahir pada 4 Oktober 1980.

Beliau merupakan anak sulung dari tiga adik-beradik. Sudah berumahtangga dan kini menetap di Ipoh, Perak.

Merupakan bekas graduan Ijazah Sarjana Muda Kepujian Kewangan, UiTM Shah Alam dan sekarang berkhidmat di sebuah bank yang terkemuka di Malaysia.

Beliau juga merupakan pesakit Chronic Kidney Disease (CKD) yang menerima rawatan dialisis selama empat jam, tiga kali seminggu.

Beliau menjadikan penulisan sebagai satu hobi dan sering menerapkan isu kekeluargaan dalam karya beliau.

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:





Panel Tool

Reset