Sale
AWAK SANGAT NAKAL!

AWAK SANGAT NAKAL!

RM22.00 RM18.00
Qty:  
ISBN: 9789670707228
Availability: In Stock

Available Options


* Extra Shipping Fee:

Karya: SYAMNURIEZMIL

ISBN: 978-967-0707-22-8

 

Preview Bab Awal Novel Ini

 

Sinopsis:

Pertemuan antara Johan Rizqin dan Erine Johanna bermula apabila gadis itu ditinggalkan mama dan papanya selama sebulan di bawah jagaan orang gajinya, Mak Munah. Oleh sebab dia kebosanan duduk di kampung, Erine menjadikan Johan Rizqin, mangsa usikannya.

“Eh, saya nak panggil awak apa eh? Johan Rizqin tu, nama yang panjang tu.”

“Jo..”

“Jo apa? Joe Jambul? Jongang? Joyah? Jongos?”

Masalahnya, Johan Rizqin sudah bertunang dengan Ain Humaira, anak angkat Mak Munah. Tetapi kehadiran Erine, menyebabkan Johan mula berubah hati. Entah kenapa, dia merasakan perasaannya lain sejak diusik Erine. Tetapi untuk mendapatkan Erine, Johan terpaksa berdepan banyak cabaran.

Walaupun begitu, Erine masih tidak boleh menerima cinta yang Johan berikan. Bukan kerana soal hati, bukan kerana tidak cinta, tetapi kerana amanah arwah suami Mak Munah kepada Johan. Erine merasakan dia menjadi penghalang kepada amanah itu.

Gara-gara kenakalan dan sikap ingin tahunya untuk mencari siapa yang diamanahkan kepada Johan, Erine berjaya merungkai seribu satu rahsia, teori dan konspirasi yang disimpan Mak Munah selama 23 tahun. Erine kemudian mula merancang dan membuat pakatan sulit untuk menyelamatkan Johan daripada dibunuh. Tapi, sehebat mana pun rancangannya, hebat lagi perancangan Allah SWT.

Adakah pengorbanan Erine kepada Johan, tidak sia-sia? Atau, hidupnya berakhir dengan hukuman mati?

“Apa abang pula... Ini dia, depan abang ni, budak nakal. She turned her can’ts into cans, and her dreams into plans. She is Erine Johanna. Awak sangat nakal, tapi sebab itulah abang sayang.”

Kalau tak boleh... paksa sampai boleh!

Syamnuriezmil atau nama sebenarnya, Nur Azyyati Abu Bakar, lahir pada 4 Oktober 1980.

Beliau merupakan anak sulung dari tiga adik-beradik. Sudah berumahtangga dan kini menetap di Ipoh, Perak.

Merupakan bekas graduan Ijazah Sarjana Muda Kepujian Kewangan, UiTM Shah Alam dan sekarang berkhidmat di sebuah bank yang terkemuka di Malaysia.

Beliau juga merupakan pesakit Chronic Kidney Disease (CKD) yang menerima rawatan dialisis selama empat jam, tiga kali seminggu.

Beliau menjadikan penulisan sebagai satu hobi dan sering menerapkan isu kekeluargaan dalam karya beliau.

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:

Panel Tool

Reset