Sale
KA - CARTA HATI

KA - CARTA HATI

RM20.00 RM18.00
Qty:  
Penulis: Carta Hati
ISBN: 9789671388891
Availability: In Stock

Available Options


* Extra Shipping Fee:

Karya: ZUHRI MOHD

ISBN: 978-967-13888-9-1

Sinopsis:

“Lebih baik kau pergi, sebelum…” Kayu hoki yang digenggam mahu dihalakan pada kereta itu. – Syakila, Minah Gangster

Nasib baik dia tak sempat hayun kayu hoki pada cermin kereta Mamat Kerek tu! Orang suruh alih kereta elok-elok, dia boleh jawab gaya artis pula. Bengang betul jadinya. Tapi, kalau bukan artis… mana pula datangnya wartawan dan jurukamera ni semua?! Takkanlah sebab dia berlagak jadi minah gangster terus datang wartawan dan jurukamera nak dapatkan berita. Tak logik!

“Ni lagi seorang. Ha, kau tersesat dari mana? Hutan Lipur Lintang?” – Zairis, Mamat Kerek

Kalau ikutkan hati memang nahas Mamat Kerek tu dia kerjakan! Silap hari bulan, patah riuk tulang Mamat Kerek tu! Bengang betul dia.

Belum selesai dengan Mamat Kerek tu, kawan baik a.k.a Minah Obses pula buat pasal. Si Nura tu memang obses dengan model yang baru nak naik, tapi ada ke masuk pertandingan giveaway artis, guna profail dia?! Tak semenggah betul. Dahlah dia jenis update Instagram lepas tu tak tahu apa jadi.

“Nura!!! Apa kau dah buat dengan Instagram aku?!” – Syakila, Minah Gangster

“Alah, aku tak ada Instagram masa tu. Jadi, aku terguna kau punya sebab model terkenal tu ada buat giveaway kat akaun dia. Aku nak join sebelum tarikh tamat.” – Zainura, Minah Obses.

Ohlalala… senangnya jawapan Nura. Sekarang ini yang menanggung adalah dia. Tak pasal, akaun Instagram dia kena serbu dengan crazy fans model tu sebabnya dalam ramai-ramai crazy fans model tu, dia yang terpilih sebagai pemenang giveaway tersebut.

Masalahnya sekarang ini, model tu adalah Mamat Kerek! Haila… kenapa ramai-ramai orang dalam Malaysia ni mereka sering dipertemukan? Takdir apakah ini? Atau, inikah yang dinamakan rahsia jodoh?

Kalau betullah ada jodoh antara mereka, bolehkah Minah Gangster dan Mamat Kerek bersatu? Mampukah mereka mencari jalan penyelesaian yang mencetuskan konflik antara keduanya? Mampukah mereka berdamai dan apakah yang terjadi pada Zainura, gadis yang terlalu obses terhadap Zairis? Mampukah Zairis mendaki Carta Hati Syakila? Atau berjayakah Zainura menduduki Carta Hati Zairis?

 

Zuhri Mohd.

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:





Panel Tool

Reset