Sale
SUAMI TANPA CINTA

SUAMI TANPA CINTA

RM30.00 RM18.00
Qty:  
Penulis: Syamnuriezmil
ISBN: 9789670707105
Availability: In Stock

Available Options


* Extra Shipping Fee:

Karya: SYAMNURIEZMIL

ISBN: 978-967-0707-10-5

Preview Bab Awal Novel Ini

Sinopsis:

“Cinta yang sempurna, bila kita dicintai dan mencintai. Cinta yang sejati, bila kita gembira melihat insan yang kita cintai bahagia walaupun bukan bersama kita. Cinta yang poyo... bila dia cintakan aku, dan aku tahu aku juga cintakan dia, tapi aku tak boleh cakap aku cinta.”

Ain Syifa, seorang yang berhati kering. Dia memang langsung tidak punya perasaan tetapi, dia minta dikahwinkan kepada Zaidan Iman tanpa rasa cinta. Dengan cara ini saja, syarikat keluarganya boleh diselamatkan.

Kata Ain Syifa, “Cinta itu hanyalah emosi dan dia tiada emosi!”

Kata papa, “A successful marriage will make a successful business. So, in order to get both, make sure your marriage is successful.”

Kata mama, “Ingat, Aid tu bakal suami Ain, syurga Ain. Jangan buat kahwin macam business.”

Kata Ustaz Abdul Rahim, “Dilarang untuk main-main atau bergurau tentang tiga perkara iaitu cerai, nikah dan rujuk. Talak atau penceraian itu adalah sesuatu yang halal tapi yang paling dibenci Allah SWT.”

Kata Zaidan Iman, “Belajar cemburu sama tau... cemburu tu tanda pengukur cinta pada suami atau isteri. Macam ustaz cakap tadi tu, tak ada orang nak bagi syurga dia pada orang lain.”

Apakah perlu ada cabaran untuk menyintai Zaidan Iman? Atau perlu hadir cinta kedua, untuk membuktikan cinta pertama? Tidak sempurna cinta, tanpa dia...

“Tidak sempurna KITA kalau tidak bersama, tapi kalau KITA bersama, ia lebih dari sempurna.”

SYAMNURIEZMIL atau nama sebenarnya, Nur Azyyati Abu Bakar, lahir pada 4 Oktober 1980. Beliau merupakan anak sulung dari tiga adik beradik. Beliau sudah mendirikan rumahtangga dan menetap di Ipoh, Perak. Beliau merupakan bekas graduan Ijazah Sarjana Muda Kepujian Kewangan, UiTM Shah Alam dan sekarang berkhidmat di sebuah bank yang terkemuka di Malaysia. Beliau juga merupakan pesakit Chronic Kidney Disease (CKD) yang menerima rawatan dialisis selama empat jam, tiga seminggu. Beliau menjadikan penulisan sebagai satu hobi dan sering menerapkan isu kekeluargaan dalam karya beliau.

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:

Panel Tool

Reset